Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار تهران بر ۷ نکته اساسی پیرامون طرح بازآفرینی "باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س)"، از جمله لحاظ کردن هویت معماری ایرانی-اسلامی محیطی، تفریح و سرگرمی و تأمین رفاه و آسایش مردم منطقه تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، جلسه بررسی طرح بازآفرینی باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س)، به عنوان یکی از مهمترین پروژه‌های بازآفرینی شهری با حضور مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران ، علیرضا زاکانی شهردار تهران، معاونین شهرسازی و معماری و فنی و عمرانی شهرداری، مدیرعامل سازمان نوسازی، جمعی از اساتید دانشگاه و مشاور تهیه کننده طرح تشکیل و ضمن ارائه طرح از سوی مشاور، اعضای حاضر در جلسه نظرات خود را درباره طرح و نحوه پیشبرد آن ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای جلسه دکتر پورجعفر، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، ضمن تقدیر از برگزاری مسابقه برای رسیدن به طرح، بر ضرورت استفاده از نقش‌مایه‌های اسلامی و خرده‌فرهنگ‌ها و همچنین رجوع به فرهنگ‌نامه غنی طراحی ایرانی تأکید کرد و ضمن ضروری خواندن توجه به موضوعاتی نظیر توالی مناسب و مشخص‌تر فضاهای حرکت و مکث، تاکید کرد.

وی گفت: طرح باید با قوت بیشتری به مسائل و مشکلات مردم بپردازد و منفعتی برای ساکنان محلی داشته و شرایط متفاوت گروه‌های خاص به ویژه کودکان و سالمندان را در نظر بگیرد و با دامن زدن به گرانی زمین سبب مهاجرت گروه‌های کم‌درآمد نشود.

توجه به امکان و ساز وکارهای استقرار فعالیت‌های دانش بنیان و ارائه سرویس برای گروه‌های شغلی، حمایت از گروه‌های کم‌درآمد  و نیز تنگناهای محیط زیست، نظیر کمبود آب از جمله موارد دیگری بود که وی به آن اشاره کرد. 

دانش‌پور، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت و رئیس هیات داوران مسابقه نیز ضمن تاکید بر تعلق پروژه به محله در عین توجه به نقش شهری و فراشهری، اهمیت موضوعات گردشگری و برندینگ شهری در پیشبرد این پروژه را خاطرنشان کرد.

نقره‌کار، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت همچنین بر همه‌جانبه‌نگری طرح تاکید و توجه به مصلحت‌های زندگی محلات اطراف را بر مطالبات کارفرمایی مقدم دانست.
در ادامه این نشست رئیس شورای اسلامی شهر تهران و شهردار تهران پس از استماع نظرات اعضای جلسه پیرامون طرح، نکات اساسی به منظور پیشبرد بهتر طرح را مطرح کردند. 

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران مباحث و مفاهیم مطرح شده در این جلسه را خوب و قابل توجه ارزیابی برشمرد و  بر ضرورت کفسازی و استفاده از پوشش گیاهی مناسب و طراحی کوشک‌ها در این پروژه تاکید و خاطرنشان کرد: ایجاد یادمان شهدا یا پیش‌بینی جایی برای شهدای گمنام در مقابل امامزاده حسن (ع) از دیگر مواردی است که می تواند به بهبود فرآیند ضرورت انجام این پروژه تاکید کند.


در پایان جلسه نیز شهردار تهران، ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته و رهنمودهای اساتید و شرکت‌کنندگان در جلسه و به عنوان جمع‌بندی مقرر کرد برای پیشبرد پروژه، ویژگی‌هایی مدنظر قرار گیرد.

وی الهام‌بخش به عنوان یک پروژه ملی و پروژه هویت‌بخش تهران، معیاری برای معماری ایرانی-اسلامی و الگویی هویت‌بخش و ماندگار برای دوره بعد از انقلاب اسلامی، ایجادکننده منافع مولد و تحول‌آفرین برای مناطق ۱۷ و ۱۸ و در پیوند با اقتصاد محلی،  عرصه‌ای برای تفریح و سرگرمی،   تأمین رفاه و آسایش، سلامت‌محوری و پایداری محیط زیست و تضمین رشد منطقه‌ای را ویژگی های مورد نظر این پروژه عنوان کرد.

 طرح بازآفرینی پروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س)، بر روی عرصه فوقانی تونل راه‌آهن تهران-تبریز و فضاهای هم جوار در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ پس از برگزاری یک فراخوان بین المللی انتخاب و آغاز به کار کرد.


از سال ۱۳۲۳ که ساخت راه‌آهن تهران‌-تبریز از مبدأ ایستگاه مرکزی راه‌آهن تهران آغاز شد، این خط به عنوان یکی از مهمترین مسیرهای ارتباط دهنده پایتخت ایران به سایر نقاط به شمار می‌آمد. به تدریج محله‌های شهری در پیرامون این خط شروع به شکل‌گیری کردند که در فاصله سه دهه بعد، این مسیر در میانه محله‌های مسکونی منطقه ۱۷ شهر تهران قرار گرفت و با گسترش شهر تهران در حوزه جنوب غربی، به ویژه در منطقه ۱۸ این خط را به عنوان لبه‌ای جداکننده مطرح کرد.

مهاجرت‌های مداوم از سایر نقاط شهری و روستایی به تهران و مکان‌گزینی این جمعیت در بخش‌های پیرامونی شهر تهران، از جمله مناطق ۱۷ و ۱۸ و عدم ساماندهی اطراف خط آهن، همراه با کیفیت پایین محیط و نیز مسائل و مشکلات اجتماعی، از جمله عواملی بود که در سال ۱۳۸۶ منجر به انتقال این خط به مسیر زیرسطحی و آزادسازی عرصه فوقانی شد. عملیات انتقال این خط به سطح زیرین تا سال ۱۳۹۲ ادامه یافت و این تونل در خردادماه ۱۳۹۲ به بهره‌برداری رسید.

در مناطق ۱۷ و ۱۸ با انتقال خط آهن به زیر سطح به طول ۹ کیلومتر، فضای شهری گسترده و بی‌نظیری با مساحت حدود ۵۰ هکتار برای اجرای پروژه بازآفرینی شهری فراهم آمد که در مقیاس شهری می‌توانست تصویر ذهنی شهروندان را از پهنه جنوبی شهر بهبود ببخشد و با رفع بخش عمده‌ای از نیازمندی‌های محلات دارای بافت فرسوده همجوار، نقش مهمی در توسعه آن‌ها ایفا کند. موضوعی که مدیریت شهری پیشین را بر آن داشت که با توجه به اهمیت پروژه و با هدف دریافت ایده‌های برگزیده، تهیه طرح آن را از طریق برگزاری مسابقه دنبال کند.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهر، کلان پروژه بازآفرینی باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا (س) می‌تواند با ایجاد مجموعه‌ای شاخص و هویت‌بخش و رویکردی همه‌جانبه ‌نگرانه ضمن کاهش فاصله شمال و جنوب تهران، منافع ساکنان مناطق و محلات همجوار را نیز تأمین نماید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران باغ راه حضرت فاطمه زهرا باغ راه حضرت فاطمه زهرا شهردار تهران شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۵۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان مشخص شدند

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، اردوی تدارکاتی تیم فوتسال بانوان از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه در تهران برگزار می‌شود که از سوی فروزان سلیمانی اسامی بازیکنان دعوت شده به اردو به شرح زیر اعلام شد:

مبینا ملاآقایی، فرزانه توسلی، نگار سادات یعقوبی، مریم سید، مبینا پروینی (تهران)

هما آقایی پور، معظمه سنجری (کرمان)

سحر زمانی، نازنین استکی فر (اصفهان)

فاطمه رحمتی، محدثه محمدی (زنجان)

فرشته خسروی، الهام عنافچه، طاهره مهدی پور، زهرا کیانی منش (خوزستان)

مارال ترکمان (البرز)

مهتاب بنایی (فارس)

نسترن مقیمی، کیمیا رحیمی نیا، نسرین قمی (مازندران)

فاطمه حسینی (خراسان رضوی)

سارا شیربیگی (کرمانشاه)

مهدیه محمودی نیا (کهگیلویه و بویراحمد) زینب امیری (چهارمحال بختیاری)

کد خبر 6096287

دیگر خبرها

  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • رشد ۴۰۰ درصدی طرح‌های بازآفرینی شهری در پایتخت
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • اسامی دعوت شدگان به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
  • بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی فوتسال بانوان مشخص شدند
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه
  • محدوده‌های بازآفرینی شهری ۲۰ شهر استان همدان مصوب شد
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • اجرای مدیریت یکپارچه شهری، اساسی ترین مسئله شوراها
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر