Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- ایرنا- سوم جمادی الثانی سالروز شهادت ام ابیها حضرت فاطمه زهرا (س) و بانوی نمونه و اسوه حسنه است، بانویی که اسوه پاک زنان بشریت، گوهر گرانبهای عصمت،میوه قلب نبی، کوثر نور، محبوبه یکتا، مظهر نور خدا و آیت عظما بخش کوچکی از صفات بزرگ ایشان است.

به گزارش ایرنا، در دورانی که انسان ها برای پیمودن راه تکامل و رسیدن به سعادت وکمال، نیازمند الگوهایی کامل، بی نظیر و اسوه حسنه هستند و آسیب ها و مشکلات اجتماعی و بحران های هویت اخلاقی، انسان معاصر را در خود احاطه کرده است، مراجعه به ابعاد مختلف زندگی بزرگ بانوی جهان اسلام یعنی حضرت فاطمه زهرا(س) می تواند راهگشای مشکلات جهان بشریت باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حضرت فاطمه زهرا(س) در 20 جمادی الثانی پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشود. از لقب های ایشان می توان به «زهرا، صدیقه، طاهره، بتول، راضیه و مرضیه» اشاره کرد و «ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها» از جمله کنیه های آن حضرت به شمار می رود.
دفاع از ولایت حضرت علی(ع) بعد از رحلت حضرت محمد(ص) یکی از فعالیت های مهم اجتماعی سیاسی آن حضرت می باشد که پایداری و استقامت در راه خدا و دفاع از امام زمان خود، الگویی بی نظیر برای نسل امروز ما می باشد. خطبه فدکیه حضرت زهرا(س) در تاریخ زبانزد است.

*دیدگاه اساتید حوزه علمیه قم در مورد حضرت فاطمه زهرا (س)

**آیت الله سید محمد سجادی استاد برجسته حوزه علمیه قم در این زمینه گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) یک انسان استثنایی در عالم وجود و از برگزیدگان در نزد خداوند متعال بودند، همه ابعاد زندگی شخصی، اخلاقی، ایمانی و عبادی ایشان منحصر به فرد بود.
وی ادامه داد: چیزی که امروز بانوان و خانواده های ما باید از آن حضرت درس بگیرند صبر و قناعت حضرت فاطمه زهرا (س) بود، با وجودی که ایشان فرزند پیامبر اسلام (ص) و همسر حیدر کرار بودند ولی ساده ترین زندگی را برای خود برگزیده و در خانه مانند سایر زنان بچه داری، خانه داری و همسرداری می کردند.
وی بیان داشت: ایشان در همه سختی ها و مشکلات با حضرت علی (ع) همراه بودند، امتیاز خاصی برای خود قائل نشدند، امروز خانواده های ما باید به سیره و زندگی حضرت فاطمه (س) مراجعه کنند و بدانند از چنین خانواده هایی شخصیت هایی مانند امام حسن و امام حسین (ع) متولد خواهد شد.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: بسیاری از سختی های امروز خانواده های ما ناشی از توقعات نابجا و غیرضروری و برگرفته از الگوهای غیراسلامی است، مردم ما باید سنت های غلط را کنار گذاشته و به سمت سبک زندگی اسلامی پیش بروند.
آیت الله سجادی بیان داشت: گاهی زندگی های تجملاتی و ساختمان های مجلل وجود دارد ولی در آنها نشانی از آرامش روح و روان نیست و این ناشی از دور شدن از آن الگوهای اصیل اسلامی است، هر کس به حضرت فاطمه زهرا (س)توسل و توجه کند و او را مقتدای خود قرار دهد مس وجود او طلا خواهد شد.

**حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر ناصری سفیر سابق ایران در واتیکان و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی گفت:انسان به صورت ذاتی نیازمند الگو و اسوه های کم نظیر است و حضرت زهرا (س) یک مدل و الگوی موفق دینی و آسمانی برای بشریت امروز بویژه بانوان می باشد.
وی اظهار داشت: متاسفانه دو گروه از این الگوگیری خود را محروم می کنند، یک گروه، کسانی هستند که می گویند حضرت فاطمه زهرا (س) مربوط به 14 قرن پیش است و نمی تواند برای نسل امروزی الگو باشد، این در حالی است که تقوا، ادب و همسرداری و همه ابعاد شخصیتی حضرت، زمان بردار نیست به گونه ای که گاندی از امام حسین (ع) الگوگیری کرده است.
ناصری خاطرنشان کرد: گروه دیگر، برخی متدینان هستند که می گویند ما کجا و حضرت زهرا(س) کجا، این را به معنای رابطه عرش و فرش می دانند، در حالی که ما در زمینه تقوا، تدین، رفتارهای اجتماعی، هوش سیاسی و اخلاق عملی می توانیم از آن حضرت الگو بگیریم.
وی ادامه داد: امروز بسیاری از بحران های اجتماعی و اخلاق خانواده را می توان با الگوگیری از حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) درمان کرد و اینها کلید واژه های اخلاق اسلامی و راه های برون رفت از بحران های اخلاقی می باشد.
ناصری خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) درد دین داشته و با استفاده از هوش سیاسی بالا به خوبی در زمان خود از اسلام و ولایت دفاع کردند.

**حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در این زمینه گفت: حضرت زهرا (س) یک انسان کاملی بود که در همه ابعاد الگوی امت اسلامی بلکه جهان است و ایشان در علم، تعلیم و تربیت، تبلیغ و پاسخگویی به شبهات بسیار خوب عمل کرده و می تواند راهنمای جامعه بشری امروز باشد.
وی ادامه داد: بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص)، جبرائیل امین، برخی احکام را در اختیار حضرت فاطمه (س) قرار می داد، در عبادات چنان خالصانه بود که خداوند به فرشتگان،حضرت زهرا (س)را مایه مباهات می فرمود.
وی گفت: سیره زندگی حضرت زهرا(س) این بوده که پیوسته در فکر و اندیشه دیگران بودند و در اجتماع و مسائل سیاسی اجتماعی حضور قابل توجهی داشتند.
رجبی خاطرنشان کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) درحمایت از ولایت تمام هستی خود را فدا کرد و امروز ایشان می تواند در این زمینه الگوی بی نظیری برای مردان و زنان ما باشد.
وی تصریح کرد: در ابعاد خانواده، تربیت فرزندان صالح، حجاب و عفاف، حضرت زهرا (س) یک الگوی نمونه است و باید سیره حضرت در این ابعاد با بیان بسیار خوبی تبیین و به جهانیان عرضه شود.
7401/ 6133/

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۰۰۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آذربایجان‌غربی در سالروز شهادت امام صادق (ع) به سوگ نشست

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: مردم مؤمن آذربایجان غربی از جمعه شب با برگزاری مراسم قرائت دعا، برپایی نماز، ذکر صلوات و عزاداری درسوگ شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت به سوگ نشسته و بار دیگر ارادت قلبی خود را به اهل بیت عصمت و طهارت نشان می‌دهند.

پرچم‌های سیاه در سالروز شهادت امام صادق (ع) بر سر برخی از منازل و کوچه‌ها به اهتزاز درآمده و حسینیه‌ها، مساجد، مصلاها و امامزاده‌های استان از اولین دقایق امروز شنبه میزبان عزاداران و عاشقان عصمت و طهارات است تا در سوگ مؤسس مذهب شیعه در جهان عزاداری کنند.

برگزاری عزاداری خیابانی و شاه حسین گویان در ارومیه

اقشار مختلف مردم در نقاط شهری و روستایی آذربایجان غربی در سالروز شهادت امام صادق (ع) با به راه انداختن دسته‌های عزاداری و سیاه کردن سر در اماکن عمومی، مساجد، خانه‌ها و مغازه‌ها ارادت قلبی خود را به خاندان عصمت و طهارت نشان می‌دهند.

علما و روحانیان نیز در مناطق شهری و روستایی استان در مجالس برپا شده سوگواری حضرت امام جعفرصادق (ع) به بیان فضائل آن حضرت پرداخته و مصیبت‌های امام ششم را بازگو می‌کنند.

برخی از عاشقان عصمت و طهارت نیز علاوه بر عزاداری در پی احسان هستند و ابراز عشق و ارادت خود از طریق نذری را در ایستگاه‌ها و نقاط مختلف بویژه خیابان‌های اصلی و فرعی شهرها نشان می‌دهند.

در ارومیه مرکز آذربایجان غربی نیز در مساجد و هیأت‌های مذهبی ارومیه میزبان عزاداران و عاشقان عصمت و طهارت است و شرکت کنندگان به مداحی و مرثیه سرایی در رثای امام ششم شیعیان می‌پردازند.

امروز همچنین هیئت‌ها و دسته‌های عزاداری و سوگواری در مساجد و تکایای و نیز به صورت خیابانی در بسیاری از شهرهای آذربایجان غربی از جمله ارومیه در صفوف منظم به سینه زنی و نوحه خوانی و شاه حسین گویان در غم شهادت امام ششم شیعیان جهان پرداخته و مداحان نیز به مدیحه سرایی در خصوص امام جعفرصادق (ع) می‌پردازند.

شبهه زدایی و ایجاد نهضت علمی برای توسعه آموزه‌های اسلامی اقدام بی نظیر امام صادق (ع) بود

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی با اشاره به تأثیرگذاری قابل توجه امام جعفر صادق (ع) در راستای توسعه آموزه‌های اسلامی در دنیا گفت: یکی از اقدامات ایشان، تربیت متخصص برای جوابگویی به شبهات و ایجاد نهضت علمی در آن دوران بود که اقدامی بی نظیر به شمار می‌رود.

حجت الاسلام منصور امامی در آئین سالگرد شهادت امام جعفر صادق (ع) در حسینیه ثارالله ارومیه افزود: شبکه سازی و ساختار سازی از کارهای تأثیرگذار ایشان بود و امام برای ارتباط با مسلمانان مناطق مختلف، سازمان وکالت را برای ارتباط سیاسی، دینی، فرهنگی و اقتصادی راه اندازی کرد.

وی اضافه کرد: تربیت متخصص در حوزه‌های مختلف برای جوابگویی برای شبهات از دیگر کارهای امام صادق (ع) بود و ایشان توسط این شاگردان شبهات را رصد کرده و پاسخ می‌داد.

وی با تاکید بر لزوم شناخت ابعاد مختلف زندگی ائمه اطهار (ع) به ویژه امام صادق (ع) ادامه داد: از مهم‌ترین کارهای رئیس مذهب جعفری، تبیین دقیق امامت و ولایت بود چنان که غالب روایت‌های کتاب اصول کافی از امام باقر (ع) و امام صادق (ع) است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی اظهار کرد: امام جعفر صادق (ع) توانست به مذهب شیعه قدرت بخشیده و آن را احیا کند؛ به تنهایی شبهات را رصد کرد، از طرفی ساختار سازی کرد و از سویی نهضت علمی ایجاد کرد و مبانی درست اسلام را دقیق تبیین کرد به گونه‌ای که تاکنون کسی نتوانسته در آن تزلزل ایجاد کند.

امام صادق (ع) نظریه ولایت و امامت را تئوریزه کرد

حجت الاسلام امامی گفت: امام صادق (ع) نظریه ولایت و امامت را تئوریزه کرد و موارد جعلی و ناقص را جواب داد بنابراین از سویی فقیه تربیت کرد و از سویی با همه مسلمانان در اقطار مختلف کشور اسلامی ارتباط برقرار کرد و به شبهات حیله‌گران جواب داد.

وی افزود: امام صادق در عصر خلفای بنی عباسی بود که استعمارگر ترین خلفای تاریخ اسلام بودند و حرکت امام صرفاً علمی نبود بلکه حرکت و فکر منسجم سیاسی داشت که مقابل دستگاه خلافت ایستاد و با آن مقابله کرد.

وی اضافه کرد: روش زندگانی شیعه باید به گونه‌ای باشد که زندگی را بر طاغوت حرام کند و شاگرد مکتب امام صادق باید این‌گونه باشد و امروز دیدیدم که عده‌ای چگونه با تبعیت از مکتب امام صادق چگونه اسرائیل را تحقیر کردند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی اظهار کرد: امام صادق (ع) در برگزاری مجالس امام حسین (ع) و تشویق شعرای آئینی که در وصف شیعه و اهل بیت (ع) و ائمه معصومین (ع) شعرسرایی می‌کردند، نقش بسزایی داشت و چنین شعرایی مورد غضب دستگاه خلافت و حاکمیت قرار می‌گرفتند.

کد خبر 6096422

دیگر خبرها

  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • جذابیت گوهر سنگ خراسان جنوبی برای هیئت های خارجی نمایشگاه اکسپو
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • قیمت‌ میوه و تره‌ بار امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • آذربایجان‌غربی در سالروز شهادت امام صادق (ع) به سوگ نشست
  • گلستانی‌ها در سوگ صادق آل محمد زیر باران عزادارای کردند
  • هویت بخشی، رسالت امروز معلمان است
  • هویت بخشی رسالت امروز معلمان است
  • مجالس شهدا میدان مقدس و اطهر حضرت فاطمه(س) است